Lauantaisin oli sauna-ilta. Isä lämmitti saunan iltapäivällä, joskus viiden pintaan päästiin pesulle. Lauteilla istuttiin koko perhe neljästään rivissä kuin kanat orrella. Me lapset etsittiin seinistä ja katosta pihkakohtia, niitä löytyi melko paljon... Saatiin sitten käsiimme palanen lämmintä pehmeää pihkaa, ja isä ei tykännyt siitä ollenkaan.

Saunan jälkeen pesulle, pesuhuoneeseen mentiin penkille istumaan, jokainen sai vesivadin viereen. Vadissa olevalla vedellä saatiin pestä ja leikkiä siihen asti, että oli oma vuoro mennä suihkun alle. Suihkuvuorossa olevalle isä laittoi Linna- tai Timotei-shampoota meille lapsille päähän ja hankasi, ja sitten suihkutti vaahdon pois. Vaahto meni aina silmiin ja kirveli.

Pesun jälkeen laitettiin puhtaat yöpuvut päälle ja mentiin keittiöön, mihin isä oli laittanut tiskipöydälle kannullisen mehua ja neljä mukia odottamaan. Limsaa ei lapsena juotu juuri koskaan, ja mehuakin harvoin, joten lauantai oli odotettu päivä saunamehun takia. Mehulasin kanssa sitten saatiin mennä sohvalle katsomaan Lauantaitansseja telkkarista. TV oli tietty mustavalkoinen. Heikki Hietamies sitten tanssitti kansaa parhaansa mukaan, hassut isot silmälasit päässänsä. Me pikkusiskon kanssa sitten myös olohuoneen lattialla vähän pyörähdeltiin. Joskus nukahdettiin (tai oltiin nukahtavinamme) sohvannurkkaan, ja isä kantoi sitten sänkyyn.