Pissi oli yleisnimitys kaikille kuulille. Niitä oli kolmenlaisia: savikuulat, jotka olivat aina pieniä ja yksivärisiä, lasikuulat, joita oli pieniä ja isoja, ja ne olivat yleensä kirkkaita, ja niiden sisällä oli värikkäitä osia, sekä marmolikuulat, jotka olivat melko harvinaisia, ne olivat läpinäkymättämiä, vaaleita pienillä väriraidoilla.

Pisseille oli oma pussi, pissipussi nimeltään. Sellainen kangastilkusta tehty, jossa oli kiristysnyöri suulla. Pissejä vaihdettiin, erivärisiä savikuulia yksi yhteen suhteella, tai muutama savikuula yhteen lasikuulaan, tai muutama pieni lasinen yhteen isoon lasiseen. Marmorisia pissejä en muista itselläni kovin monta ikinä ollutkaan.

Pisseillä pelattiin niin, että maahan kaivettiin noin nyrkinkokoinen kuoppa. Matkan päästä sitten jokainen vuorollaan heitti sovitun määrän pissejään lähelle kuoppaa. En muista enää sääntöjä ihan tarkkaan, mutta muistelisin, että peli meni niin, että sitten kun jokaisella oli pissit siellä kuopan ympärillä, vuoronperään sitten sormella tönäistiin omaa pissiä ja yritettiin saada sitä osumaan toisen pissiin, ja kierittämään toisen pissin sinne kuopan pohjalle. Ja ne pissit, mitkä onnistui kuoppaan tiputtamaan, sai itselle. Pelistä oli toinenkin versio, jossa ei ollut kuoppaa. Siinä heitettiin pissi seinään, josta se poukkosi takaisin. Sitten yritettiin kilkata muitten pissejä, ja jotenkin mitattiin etäisyyksiä. Mutta sitä en oikein muista. Olisi tosi kiva, jos joku lukija, joka muistaa nämä kuulapelien säännöt kunnolla, kirjoittaisi ne kommentteihin!