Meidän pikkukylässä ei mitään kovin vakituisia kerhoja iltaisin ollut, mutta aina jotain hetken aikaa kokeiltiin, kunnes se kuihtui kasaan. Naapurintytöt kävivät vuosikaudet kahtena iltana viikossa Torniossa asti jossain yleisurheilukerhossa, sinne taisi olla sen järjestävän urheiluseuran hommaama kuljetus. Me meidän perheen lapset ei oltu urheilullisia, joten ei sinne kerhoon menty. Kuoroon tai soittotunneille olisin halunnut,  mutta kun ei meidän kylällä sellaisia ollut, eikä isä suostunut harrastuksiin kuskaamaan, niin en päässyt.

Muistan kuitenkin, että pyhäkoulussa jossain välissä käytiin koulun kerhohuoneessa, samoin tyttökerhossa. 4H-kerhokin taisi kokeilla suosiotaan hetken aikaa koulun keittolassa. Jonkunlaisen liikuntakerhonkin muistan, tai lähinnä pesäpallon pelaamista koulun kentällä tiettyinä iltoina, sekä naapurin isän vetämiä rentoutusharjoituksia koulun liikuntasalissa. Taisin osallistua ihan jokaikiseen kerhoviritelmään, mitä meidän kylällä yritettiin, tai no, poikakerhossa en koskaan käynyt...

Kyllähän me tehtiin omiakin kerhoja. Yhden kaverin kanssa kolmannella luokalla perustettiin kerho, jonka tehtävänä oli autta kylän vanhuksia. Joka viikko päätettiin, ketä vanhusta mentäisiin auttamaan ja miten, ja suunniteltiin, ja sitten jonain iltana mentiin koputtelemaan ovelle, kysymään että voitaisiinko siivota tai tiskata tai tehdä jotain muuta.  Se oli ihan mukavaa, mutta ei tainnut sekään kovin monta kuukautta kestää. Oli meillä kuitenkin kerhohuone siellä kaverin navetansiivessä, ja päiväkirjaa pidettiin, kenen luona oltiin käyty ja mitä tehty.