Me lapset syötiin päiväruoka vähintään yhtä usein mummolassa kuin kotona. Arkipäivisin kun mentiin koulusta suoraan mummolaan, ja isä haki meidät sieltä töitten jälkeen, neljän-puoli viiden aikaan. Mummolassa oli neljän aikaan ruoka, monesti isäkin söi siellä, ehkä meidän jälkeen.

Mummo teki hyvää ruokaa. Minulle on herkkuna mieleen jäänyt parhaiten perunamuusi, jossa oli pilkottuna raakaa sipulia seassa, joka tarjoiltiin paistettujen nakkien lisukkeena. Mummon murukastike, eli tavallinen jauhelihakastike, oli myös kaikkein parasta. Kananmunakastikekin oli herkkua. Nämä kastikeruuat syötiin aina keitettyjen perunoiden kanssa.

Ruokajuomana oli aina maito. Minua mummo sanoi maitovasikaksi, kun saatoin juoda monta lasia omien lehmien kylmää maitoa peräjälkeen. Lisukkeena oli perunalimppu ja voi, joskus punajuuri, joita mummo kasvatti itse ja keitti ja maustoi.