Mummolassa viljeltiin paljon ohraa. Ohranjyvät sitten jauhatettiin myllyssä jauhoiksi ja mummo teki niistä ihanaa rieskaa. Jyvät säilytettiin aitassa ennen myllyyn vientiä. Meidän aitta oli vanha, ja kolmikerroksinen. Alimmassa kerroksessa oli jyvälaarit. Ohranjyvät tuntuivat ihanilta kun niiden antoi valua käsien läpi, ja ne tuoksuivat todella hyvältä!

Aitan keskikerroksessa oli säilytystilaa. Siellä oli paljon vanhoja tavaroita, lähinnä työkaluja, hevostavaroita ja muuta vanhaa, joista lapsi ei paljon ymmärtänyt. Keskikerroksesta lähti kapoiset portaat yläkerrokseen, jossa oli ohut hetkuva lattia. Siellä aina jännitti, kestääkö lattia, mutta silti sinne piti kiivetä...

Aitassa oli kahdessa ylimmässä kerroksessa puiset ikkunaluukut, jotka olivat yleensä kiinni, eli aitan sisällä oli pimeä. Niissä oli tavallinen haka-salpalukko, samanlainen kuin meidän huussissakin. Me lapset monesti aukaisimme varsinkin sen ylimmän kerroksen ikkunaluukun ja kurkistelimme sieltä ulos. Se oli sen verran korkealla, että sieltä näkyi pitkälle. Pelotti vähän, mutta ei liikaa.