Pirtissä oli oikealla seinustalla mummon ja papan sängyt, sellaiset sivustavedettävät, jotka toimivat päivisin istumapaikkana, varsinkin papan sänky, jossa oli kova kansi vuodevaatteiden päällä. Toisella seinällä oli sitten vähän uudempaa tekoa oleva sivustavedettävä sohva, jossa me lapset nukuttiin, kun oltiin yökylässä, paitsi pikkusisko, joka nukkui mummon vieressä.

Pirtissä oli myös keskellä huonetta ruokapöytä ja oikeanpuoleisen ikkunan alla pieni pyöreä pöytä, jossa pidettiin lehtiä. Mummolaan tuli Pohjolan Sanomat, Maaseudun tulevaisuus ja joku kaupan lehti, olikohan Me-lehti. Lehtipöydän vieressä oli pieni keinonahkainen viininpunainen nojatuoli, ja mummon keinutuoli. Ovensuussa oli puinen tuoli. 

Vasemmanpuoleisen ikkunan alla oli mummon vanha Singer-polkuompelukone ja samanlainen nojatuoli kuin toisellakin seinällä. Päätyseinällä oli  kolmannen ikkunan alla pieni kaappi, joka toimi puhelinpöytänä. Sen kaapin vasemmalla puolella oli papan piironki, jossa säilytettiin parempia astioita, ja oikealla puolella mummon peilipiironki, jossa mummo säilytti omia tavaroitaan. Yhdessä nurkassa oli leivinuuni. Lattialla räsymatot ja seinillä pari valokuvaa ja pari mummon askartelemaa "lanka"taulua sekä kello, joka löi aina täydet ja puolet tunnit. Radio oli seinällä olevalla hyllyllä, ja siitä kuunneltiin uutiset, sää ja päivänpeili.