Meillä kotona olohuoneen ikkuna oli iso ja kirkas. Vaikka siitä ei suoraan näkynytkään mitään toista ikkunaa läpi, niin pikkulinnut usein lensivät ikkunaan. Törmäsivät, ja tippuivat maahan olohuoneen ikkunan ulkopuolelle. Jotkut onnekkaat vain pökertyivät, mutta suurin osa heitti siinä touhussa henkensä.

Meillä oli talon takana hiekkakasa, joka oli varmaankin jäänyt sinne taloa rakennettaessa. Luulen, että isä oli sen jättänyt sen sinne sillä ajatuksella, että me lapset voidaan käyttää sitä hiekkaleikkeihin. En kuitenkaan muista paljonkaan siellä mitään ämpäri-lapioleikkejä leikkineeni, mutta kymmeniä pikkulintuja sinne kyllä hautasin.

Aina, kun löysin taas yhden kuolleen linnun ikkunan vierestä, kannoin sen käsissäni varovasti hiekkakasan luokse. Kaivoin kuopan, jonne linnun asetin, ja kokosin hiekkaa kummuksi päälle. Monesti tein oksista vielä pienen ristin kummun päälle, mutta se ei yleensä siinä kauaa pysynyt, jo seuraavana päivänä risti oli levahtanut maahan. En kuitenkaan muista, että olisin seuraavaa lintua haudatessa koskaan törmännyt jonkun aiemman linnun jäännöksiin. Ehkä seudun kissat tekivät niistä selvää, tiedä häntä...