Mummolan päärakennus oli tosi vanha. Mahtoikohan se olla ihan sata vuotta, vai mitähän se oli; kuitenkin pappa sai kunniakirjan rakennuksen säilyttämisestä ja kunnostamisesta jossain vaiheessa. 

Päärakennuksessa oli pirtti, keittiö, Jussin kamari ja tupa. Sekä porstua ja eteinen. Eteisestä meni portaat vintille, jossa oli paljon kaikenlaisia aarteita. Vanha keinuhevonen, pinnasänky, lehtiä, mm. Kotiliesiä, Aku Ankkoja, Pekka Puupää-sarjakuvia ja monia sanomalehtipinkkoja, jotka oli narulla sidottu kiinni. Ja paljon vanhoja vaatteita. Rakennuksessa oli myös kellari, jota kutsuttiin alaseksi. Alanen oli nimensä mukaan talon alla, ja sinne mentiin ulkokautta talon päädystä. Siellä säilytettiin paljon kaikenlaista tavaraa, oli polkupyöriä, vanhoja suksia, reki, vaikka mitä.

Pihapiirissä oli myös navetta, jonka toisessa päässä oli talli ja ulkohuussi sekä sivussa heinälato ja maakellari. Aitta oli pellon laidassa ja kesäpirtti joen rannalla. Kesäpirtti oli vain yksi huone, jossa oli puuhella, kaapistot, kaksi vuodesohvaa ja ruokapöytä. Kesäpirttirakennuksessa oli myös ulkosauna sekä autotalli. Kesäpirtissä asuttiin ja tehtiin ruuat osa kesästä.